Vesa Sisättö

Vesa Sisättö

Vesa Sisättö (s. 1969) on Espoossa asuva kirjailija, tietokirjailija, kriitikko ja toimittaja. Koulutukseltaan Sisättö on filosofian maisteri pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Sisätön tuotantoon kuuluu parisenkymmentä teosta, lisäksi hän on kirjoittanut yhdessä muiden kirjoittajien kanssa suunnilleen yhtä monta kirjaa ja toimittanut joukon opuksia.

Tarkka profiloituminen ei ole Sisätön juttu kirjoittamisessa. Hänen tuotantonsa sisältää kaunokirjallisuuden lisäksi historia-aiheisia tietokirjoja, hakuteoksia, sanaselityskokoelmia, pakinoita, esseitä ja yhdessä sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan kanssa toteutettu fiktiivisiä säilykkeitä esittelevä teos Säilykkeitä (Täysi Käsi Oy 2019).

Fiktion puolella Sisättö on aikaisemmin julkaissut nuorten fantasiaromaanin Matka Postimerkkien maahan (Tammi 2010) ja lapsille suunnatun kummitusjuttukokoelman Kummitusten luokka (Tammi 2007). Aikuisille hän on kirjoittanut hyvänmielen ero- ja tieteisromaanin Valot Näsinneulan yllä (Osuuskumma 2020) sekä useita antologioissa ilmestyneitä spefinovelleja.

Sisätön sivupersoona, eroottis-humoristista spekulatiivista fiktiota kirjoittava Emmanuel Arse on julkaissut novellikokoelman Olin avaruustaistolaisten seksiorja ja muita eroottisia spekulaatioita (Basam Books 2019).

Tuotannossaan Sisättö viljelee mielellään huumoria oli aiheena sitten fiktio tai fakta.

Teokset

Mukana teoksissa

Kaikki tekijät