J.S. Meresmaa

J.S. Meresmaa

J.S. Meresmaa (synt. 1983) on palkittu tamperelainen kirjailija. Nuorille ja nuorille aikuisille suunnattujen romaanien lisäksi Meresmaa on kirjoittanut lastenkirjoja ja novelleja. Monet teoksista ovat olleet ehdolla lukuisille arvostetuille kirjallisuuspalkinnoille, kuten Topelius-, Anni Polva-, Laivakello- ja Kuvastaja -palkinnoille. Säeromaani Dodo sai Blogistanian Kuopus-palkinnon 2020 ja Mifonki-sarja Kuvastaja-kunniamaininnan 2021.

Meresmaan tuotantoa on käännetty myös muille kielille. Vuonna 2023 hänen Tampereelle sijoittuva romaaninsa Naakkamestari ilmestyy unkariksi nimellä A Csókamester Főnix Könyvműhely -kustantamolta, ja kymmenkunta hänen novelliaan on käännetty seuraaville kielille: englanti, ruotsi, unkari, ranska, espanja, romania, portugali.

Kirjoittamisen lisäksi Meresmaa on toimittanut novelliantologioita ja toiminut useiden kirja- ja kulttuurihankkeiden alkuunpanijana ja johtajana. Hän on yksi Osuuskumma-kustannuksen perustajajäsenistä sekä entinen hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on ollut perustamassa Tampere Steampunk Festivalia, jolla myönnettiin Tampereen Vuoden kulttuuriteko -palkinto 2022. Meresmaa toimii aktiivisesti lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa luottamustehtävissä.

Palkinnot

  • Tampereen Vuoden Kulttuuriteko 2022
  • Kuvastaja-sarjakunniamaininta 2021
  • Blogistanian Kuopus 2020

Teokset

Toimitetut teokset

Mukana teoksissa

Kaikki tekijät