Osuuskumman jäsenyys

Osuuskumma kutsuu uusia jäseniä muutaman vuoden välein, viimeksi keväällä 2021. Jäsenyydestä kiinnostuneet täyttävät jäsenhakemuksen ja tarvittaessa järjestetään haastattelukierros.

Osuuskummaan kuuluu laajasti kustannusalan toimijoita: kirjailijoita, kääntäjiä, graafikkoja, kustannustoimittajia, markkinoinnin ja myynnin asiantuntijoita jne. Emme siis hae pelkästään kirjailijoita vaan laajemmin kustannusalalla yhteisömuotoisesta työskentelystä kiinnostuneita.

Osuuskumman jäsen ei välttämättä ole Osuuskumman kirjailija. Jäsenillä on oikeus tarjota teoksiaan Osuuskummalle aivan kuten mihin tahansa kustantamoon. Kustannuspäätökset tekee asiantuntijoista koostuva kustannusneuvosto. Lisäksi monet jäsenistämme toimivat kaksoisrooleissa: Osuuskumman kustannustoimittaja saattaa itse olla toisen kustantamon kirjailija.

Pyrimme myös edistämään spekulatiivisen fiktion asemaan Suomessa. Siksi on tärkeää, että jäsenyydestä kiinnostuneet jakavat tämän innostustuksen ja ovat valmiita osallistumaan kirjallisuusalan tapahtumiin ja tekemään spekulatiivista fiktiota näkyväksi.