Hämärän periltä – historiallisia kauhunovelleja

Kokoelmallinen Suomen historiaan sijoittuvia kauhutarinoita

Mikä on Juhani Ahon rakkauselämän kauhistuttava salaisuus?
Miksi poltergeist vainoaa nuoria naisia ja ajaa heidät hulluuden partaalle?

Hämärän periltä -kokoelman novelleissa vieraillaan linnoissa ja aateliskartanoissa, tavataan rivisotilaita ja keisareita, noustaan torneihin ja laskeudutaan pimeisiin kellareihin. Kirjailijat tarttuvat värisyttäviin aiheisiin ja valaisevat historian kauhistuttavia salaisuuksia.

 

Mukana :

Samuli Antila: Historian nahkasiipien havinaa (esipuhe)
Samuli Antila: Linnavuoren vartija
Saara Henriksson: Pahalampi
Jussi Katajala: Valkea neito
Niko ja Pyry Peltonen: Sompio
Tarja Sipiläinen: Hopearisti
Mia Myllymäki: Minä kuulun mullalle
Edith Arkko: Saat sydämeni kokonaan
J.S. Meresmaa: Räyhähenget
Kari Välimäki: Ihtiriekko
Noora Puolamäki: Painaja
Reetta Vuokko-Syrjänen: Keltainen talo

Toimitus: Samuli Antila ja Anne Leinonen
Kansi: J. S. Meresmaa
Taitto: Mia Myllymäki

Arvostelukappalepyynnöt: info (at) osuuskumma.fi
Haastattelut: anne.leinonen (at) osuuskumma.fi

978-952-7382-31-8 Hämärän periltä. Nidottu. 2022

Saatavana Osuuskumman verkkokaupasta.

Kevään 2022 Kummalogi

Hyvä lukija,

tervetuloa Osuuskumman kevätkatalogin Kummalogin pariin!

Osuuskumma täyttää vuonna 2022 kymmenen vuotta. Tänä aikana olemme vakiinnuttaneen paikkamme kustannuskentällä. Olemme tuoneet aikuislukijoille suunnatun steampunkin Suomeen, jatkaneet spekulatiivisen fiktion kunniakasta novelliantologiaperinnettä sekä harjoittaneet käännöstoimintaa. Antologioissamme ilmestyneet novellit ovat voittaneet Atorox-palkintoja ja Osuuskumman romaaneja on ollut Kuvastaja-ehdokkaina.

Osuuskumman julkaisuohjelman periaatteet ovat pysyneet koko toimintamme ajan samana. Julkaisemme laadukasta, aikuisille suunnattua spekulatiivista fiktiota. K

ustannusohjelmamme on aina ollut jäsentemme näköinen, ja jäsenistöömme on alusta saakka kuulunut sekä alan konkareita että uransa alussa olevia kirjailijoita. Meillä on ollut ilo toimia paitsi jäsentemme julkaisukanavana, myös ammatillisen osaamisen kehittäjänä.

Juhlavuoden kunniaksi julkaisemme maaliskuussa Kumman kirjoitusoppaan. Opas on suunnattu aloitteleville spekulatiivisen fiktion kirjoittajille, mutta tarjoaa kirjoitusharjoituksia myös kokeneemmalle kirjoittajalle. Kevään proosajulkaisuja ovat Mikko Rauhalan raapalekokoelma ja Reetta Vuokko-Syrjäsen esikoisteos.

Kustantantajan- ja kirjailijantyön suola ovat lukijoiden kohtaaminen ja heiltä saatu palaute. Lukijan käsissä kirjat aloittavat elämänsä ja lähtevät lentoon – Osuuskumman kirjojen ollessa kyseessä lentoonlähtö voi tapahtua niin lohikäärmeen selässä kuin avaruusraketin kyydissä. On myös ollut ilo ja kunnia tavata lukijoita coneissa ja messuilla.

Kiitos kymmenestä yhteisestä vuodesta kuuluu kaikille lukijoillemme!

Oivia lukuhetkiä Osuuskumman kirjojen parissa toivottaa

Osuuskumman hallituksen puheenjohtaja Anni Kuu Nupponen

Lataa tästä: Kummalogi kevät 2022

Novelleja ihmisyydestä, kasvusta ja itsensä etsimisestä

 

 

 

 

Nokkion laulun tieteisnovellit saattelevat lukijansa vaihtoehtoisiin todellisuuksiin ja tuntemattomille planeetoille. Sen sivuilla nähdään myyttisiä olentoja, outoja tapahtumia ja kaupunki, jonka asukkaat elävät taivaanrannassa käyskentelevien jumalien varjossa. Tarinoiden päähenkilöt ovat yksinäisiä taivaltajia, törmäyskurssilla ympäristönsä ja itsensä kanssa. Kun etsii oman polkunsa, voi lopulta löytää totuuden – oli se sitten kaunis tai ruma.

 

Nokkion laulu on ristiinalaisen Anne Leinosen kolmas novellikokoelma ja samalla hänen 20-vuotisen kirjailijanuransa juhlateos. Osa kokoelman tieteisnovelleista on julkaistu aiemmin pienlehdissä ja antologioissa, osa on tätä kokoelmaa varten kirjoitettuja. Leinoselta on julkaistu aiemmin mm. kauhuromaanit Metsän äiti (2017) sekä Katve (2020) sekä kokoelma Pienen rasian jumala. Hän on voittanut parhaalle suomalaiselle tieteis- ja fantasianovellille myönnettävän Atorox-palkinnon kolme kertaa.

 

Kuvaaja: Mia Vänskä

 

“Mitä sinä kaikkein eniten haluat?”

“Olla ihminen, tietenkin.”

 

978-952-7382-19-6 Anne Leinonen: Nokkion laulu. Novellikokoelma. Nidottu. 2021

 

978-952-7382-20-2 Anne Leinonen: Nokkion laulu. Novellikokoelma. epub. 2021

Saatavana Osuuskumman verkkokaupasta.

Novelliantologia esittelee steampunkin alagenrejä

 

Osuuskumma on suomalaisten steampunk-novellien julkaisun pioneeri. Steampunk! Messinkiä ja morsiamia on kustantamon viides höyrypunkiin keskittyvä teos, jossa tavataan outoja keksintöjä, kellopelejä ja messinkiin puettuja morsiamia. Kokoelma on koottu Osuuskumman vuonna 2022 vietettävän kymmenvuotisjuhlan kunniaksi.

 

Steampunk on tieteiskirjallisuuden alalaji, jossa 1800-luvun viktoriaaninen ajankuva yhdistyy mielikuvitukselliseen ja edistykselliseen teknologiseen kehitykseen. Kirjallisuuden kuvastoon kuuluvat mm. monimutkaiset koneet ja kapinahenki. Toki steampunk ulottuu myös kirjallisuuden ulkopuolelle, sillä festivaalit, elokuvat ja oheismateriaalit tukevat ilmiötä, joka kiehtoo rajattomuudellaan.

 

Steampunk! Messinkiä ja morsiamia on valikoima aiemmin ilmestyneitä höyrypunk-novelleja samoissa kansissa. Kokoelmaan valikoidut novellit esittelevät steampunkin laajaa lajikirjoa ja toimivat esimerkkinä sille, millä tavoin höyrypunkin perinteisiä aineksia voi käyttää novellistiikassa.

 

 “Menimme ovista ja päädyimme suureen saliin. Salin päädyssä oli lava, jonka takaseinänä oli valtava ratas, mutta tämä ei ollut kultainen kuten rattaanpalvojien tunnuksessa. Tunnistin materiaalin heti, sillä se oli parasta, puhtainta terästä, sitä josta elinrattaat valmistettiin ja jota äitini osasi käsitellä niin taiturimaisesti.” (Anni Kuu Nupponen: Joka ratasta pyörittää)

 

Kokoelma sisältää seuraavat novellit:

Magdalena Hai: Vaskimorsia

Markus Harju: Hopeamorsian

Saara Henriksson: Valaanpyytäjän vaimo

Anne Leinonen: Falachustin talossa

J.S. Meresmaa: Hyvä emo

Mia Myllymäki: Wetterbergin isännät

Heikki Nevala: Hevostuhatjalkainen

Anni Nupponen: Joka ratasta pyörittää

Shimo Suntila: Kellopelijumala

Kari Välimäki: Kellopeliseppä

 

978-952-7382-17-2 Steampunk! Messinkiä ja morsiamia. Novelliantologia. Nidottu. 2021

978-952-7382-18-9 Steampunk! Messinkiä ja morsiamia. Novelliantologia. epub. 2021

Saatavana Osuuskumman verkkokaupasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!