Vesa Sisättö - Osuuskumma

Vesa Sisättö

Vesa Sisättö (s. 1969) on Espoossa asuva kirjailija, tietokirjailija, kriitikko ja toimittaja. Kotiseuduikseen hän laskee myös Tampereen seudun ja Klaukkalan. Koulutukseltaan Sisättö on filosofian maisteri pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Sisätöllä on kolme lasta ja hän harrastaa vapaa-ajallaan scififandomia ja välillä lapasesta lähtevää keräilyä.
Sisätön tuotantoon kuuluu parisenkymmentä teosta, lisäksi hän on kirjoittanut yhdessä muiden kanssa suunnilleen yhtä monta kirjaa ja toimittanut joukon opuksia. Tarkka profiloituminen ei ole Sisätön juttu kirjoittamisessa. Tuotantoon kuuluu kaunokirjallisuuden lisäksi historia-aiheisia tietokirjoja, hakuteoksia, sanaselityskokoelmia, pakinoita, esseitä ja yhdessä sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan kanssa toteutettu fiktiivisiä säilykkeitä esittelevä teos Säilykkeitä (Täysi Käsi Oy, 2019).

Fiktion puolella Sisättö on aikaisemmin julkaissut nuorten fantasiaromaanin Matka Postimerkkien maahan (Tammi, 2010) ja lapsille suunnatun kummitusjuttukokoelman Kummitusten luokka (Tammi, 2007). Aikuisille hän on kirjoittanut hyvänmielen ero- ja tieteisromaanin Valot Näsinneulan yllä (Osuuskumma, 2020) sekä useita antologioissa ilmestyneitä spefinovelleja.

Sisätön sivupersoona, eroottis-humoristista spekulatiivista fiktiota kirjoittava Emmanuel Arse on julkaissut novellikokoelman Olin avaruustaistolaisten seksiorja ja muita eroottisia spekulaatioita (Basam Books, 2019).

Tuotannossaan Sisättö viljelee mielellään huumoria oli aiheena sitten fiktio tai fakta.

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!