Tarja Sipiläinen - Osuuskumma

Tarja Sipiläinen

Lappeenrantalaiselta Tarja Sipiläiseltä on julkaistu kymmeniä novelleja lehdissä ja antologioissa. Hänen tekstejään löytyy muun muassa Kosmoskynästä, Isku jännityskertomuksia -lehdestä, Alienistista, Kultakuoriaisesta ja Maaseudun tulevaisuudesta. Hänet on myös palkittu ja kunniamainittu muutamissa kirjoituskilpailuissa.

 

Pääsääntöisesti hän kirjoittaa spekulatiivista fiktiota, erityisesti reaalifantasiaa, mutta häneltä on julkaistu myös reaaliproosaa. Sipiläisen novellit ovat lyhimmillään satasanaisia raapaleita.

 

Luonnontieteisiin Sipiläisen johdatti jo teininä David Attenborough luontodokumenteillaan. Pohjaton kiinnostus kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin ilmiöihin ja maailmantapahtumiin saa hänet tarttumaan yhä uusiin kirjoitushaasteisiin.

 

Alakouluikäisenä hänet sytytti lukemisharrastukseen Edgar Rice Burroughs. Myöhemmin mukanaan veivät muun muassa Douglas Adams, Terry Pratchett, Robin Hobb, Roald Dahl, Stephen King, Gabriel Garcia Márquez ja lukemattomat muut tarinankertojat. Kirjoittajaesikuvia ovat esimerkiksi Jonathan Carroll, Neil Gaiman, Pasi Ilmari Jääskeläinen ja Anne Leinonen.

 

Kirjoittamisen ja lukemisen lisäksi Sipiläinen rakastaa sitruspuiden kasvattamista (sekä erityisesti sitruunoita), korvapuustien ja paistosten leipomista sekä rivitanssia.

 

Elämänohjeenaan hänellä on lausahdus, joka pätee tilanteessa kuin tilanteessa: ”Don’t panic!”

 

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!