Samuli Antila - Osuuskumma

Samuli Antila

Helsinkiin asumaan eksynyt tamperelainen Samuli Antila (s. 1976) on kokenut novellisti. Majoitusalalla työskentelevältä Antilalta on julkaistu useita novelleja eri lehdissä kuten Voimassa, Usvassa, Spinissa, Kultakuoriaisessa ja Tähtivaeltajassa ja antologioissa. Novellikokoelmat Rajat ja muita kauheita tarinoita (2014) ja Pelastaja ja muita tieteistarinoita (2019) ilmestyivät Kuoriaiskirjoilta. Esikoisromaani Kirveenkantajat ilmestyi 2013 Osuuskumman kustantamana. Romaani Vasalli ilmestyi Osuuskumman kustantamana 2016.

 Hänellä on kontollaan pari kärkikymmenikkösijoitusta Novassa, kunniamaininnat Usva-lehden kilpailussa vuonna 2009 ja Tähtivaeltaja-novellikilpailu 4:ssa vuonna 2013. Romaani Vasalli nousi Kuvastaja-palkinnon lyhyelle listalle 2017. Antilan esikuvat vaihtuvat, mutta yhteistä kaikille on ollut tinkimätön pyrkimys tehdä laadukasta työtä.

 Jos Antilalla olisi voimaeläin, se olisi luultavasti tapiiri. Hän sai sympatiakohtauksen luettuaan, että kun tapiiri tuntee jaguaarin kynnet selkänahassaan, se rymistelee jokeen ja karistaa kissapedon niskastaan.

 

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!