Reetta Vuokko-Syrjänen - Osuuskumma

Reetta Vuokko-Syrjänen

Reetta Vuokko-Syrjänen on spekulatiivisen fiktion kirjoittaja Tampereelta. Vuokko-Syrjänen keskittyi pitkään lyhytproosaan ja on voittanut mm. Atorox-palkinnon vuosina 2020 ja 2021 yhteiskunnallisilla tieteisnovelleillaan. Vuokko-Syrjästä kiinnostaa erityisesti tekstin psykologinen taso. Aiheistot vaihtelevat transhumanismista maagisrealistisiin satujen ja kansanperinteen uudelleentulkintoihin.

Lyhytproosan ohella syntyi esikoisromaani Syntykeho, eli miten juosta pakoon ilman jalkoja (Osuuskumma 2022). Kehon ja virtuaalisen suhdetta vuoden 2466 maailmassa luotaava teos jatkaa samojen teemojen tutkimista kuin Vuokko-Syrjäsen novellitkin mutta tällä kertaa viihteellisemmässä muodossa.

Henkilökohtaisten teosten lisäksi Vuokko-Syrjänen on toimittanut useita antologioita, joista merkittävimpiä ovat utopiafiktioon keskittyvä Aurinkosydän: kaikuja paremmista tulevaisuuksista (Stk 2021) ja yhdessä Toni Saarisen kanssa toimitettu Epätie: kauhutarinoita kotimaanmatkailusta (Nysalor 2022).

Vuoden 2022 alussa Vuokko-Syrjänen aloitti Kosmoskynä-lehden päätoimittajana. Hän toimii muun työn ohella kriitikkona keskittyen erityisesti spekulatiiviseen lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Vuokko-Syrjänen toimii myös sanataideohjaajana.

Kotisivut: https://reettavuokkosyrjanen.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kirjailijareettavuokkosyrjanen

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!