Heikki Nevala - Osuuskumma

Heikki Nevala

Heikki Nevala

Heikki Nevala (s. 1982) on alkujaan eteläpohjalainen, sittemmin lieksalaistunut kirjailija. Häneltä on julkaistu yli puolensataa novellia eri lehdissä ja antologioissa. Nevalan esikoisteos, novellikokoelma “Arvet”, ilmestyi Turbatorilta vuonna 2010. Häneltä on julkaistu myös lapsille suunnattu tietokirja “Tutut oudot eläimet: 100+3 asiaa joita et eläinkunnasta tiennyt” (yhdessä kuvittaja Carlos da Cruzin kanssa, Tammi 2015).
Nevala on ansioitunut useissa kirjoituskilpailuissa (ennen esikoisteostaan mm. aloitteleville kirjoittajille suunnatussa Novassa sekä Tampereen Science fiction seuran ja Portti-lehden järjestämässä kirjoituskilpailussa). Hänen kirjahyllystään löytyy myös vuoden 2010 Atorox-palkinto.
Useimmiten Nevala kirjoittaa tarinoita, joihin tavalla tai toisella liittyy yliluonnollisia kauhuelementtejä, hieman harvemmin fantasiaa ja scifiä. Novelleillaan Nevala on mukana useissa Osuuskumman antologioissa. Hän oli myös yksi “Ruumiittomat: suomalaisia aavenovelleja” (Osuuskumma 2014) teoksen toimittajista yhdessä Anni Nupposen ja Shimo Suntilan kanssa.
Nevalan toinen kokoelma “Vaivaispoika ja muita paholaisia” ilmestyy Osuuskummalta syksyllä 2022.
    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!