Rötökset siirtyivät tieteistodellisuuksiin – lyhytproosakokoelma Rikoksen lyhyet jäljet on uudenlaista dekkarikirjallisuutta - Osuuskumma

Kirjailijat Jussi Katajala, Mixu Lauronen, Tarja Sipiläinen ja Shimo Suntila ovat laatineet
yhdessä kokoelmallisen sadan sanan rikostarinoita. Rikoksen lyhyet jäljet -teos yhdistää perinteisen dekkarin fantasia- ja scifivisioihin.

Vuonna 2051 tupakkatehtailija ja populistinen poliitikko nimeltä Maximillian Röttig ehdotti järjestelmää, jossa vakaviin rikoksiin syyllistyneet lähetettäisiin avaruuden ääriin.
Shimo Suntila: Vankeinhoitoa

Onnistuuko tupakkatehtailijan suunnitelma? Onko hovimestari syyllinen? Mitä keinoja monitaitoinen palkkamurhaaja voi käyttää? Miten rakkaushuijari koukuttaa uhrinsa?

Osuuskumman neljän kopla on juoninut yksiin kansiin 24 täsmälleen sadan sanan tarinaa eli raapaletta, joissa edes realismin rajat eivät kahlitse kriminaaleja. Rötöksiin sorrutaan niin kotoisissa maisemissa kuin avaruudessa. Rikolliset mielet operoivat kaukana menneisyydessä ja nykyhetkessä, eivätkä tulevat sukupolvetkaan ole turvassa. Sadan sanan rikokset todistavat, että toisinaan rikoksella on lyhyet jäljet.

Kirjoittajat:

Kymenlaaksosta kotoisin oleva, nykyisin Espoossa asuva Jussi Katajala on monipuolinen kirjoittaja, jolta on julkaistu kolme novellikokoelmaa ja yksi romaani.

Mixu Lauronen asuu Helsingin Kontulassa. Hän on kirjoittanut fantasiadekkarinovellikokoelman Kontiainen (2018), ja lisäksi moniin antologioihin.

Lappeenrantalaiselta Tarja Sipiläiseltä on julkaistu kymmeniä novelleja lehdissä ja antologioissa. Pääsääntöisesti hän kirjoittaa reaalifantasiaa, mutta häneltä on julkaistu myös muun muassa dekkarinovelleja.

Shimo Suntila on turkulainen novellisti ja raapalemaestro. Hän on julkaissut yli 50 novellia lehdissä, antologioissa ja kokoelmissa. Suntila on myös kirjoittanut yli 500 raapaletta, mikä lienee Suomen ennätys.

Jussi Katajala. Kuva: Marjut Katajala

Mixu Lauronen. Kuva: Tarja Sipiläinen

Tarja Sipiläinen. Kuva: Pertti Rikkinen

Shimo Suntila. Kuva: Johanna Ahola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osta Rikoksen lyhyet jäljet e-kirjana Elisa Kirjasta tai painettuna kirjasena Osuuskumman verkkokaupasta:

 

Rikoksen lyhyet jäljet
Kirjoittajat: Jussi Katajala, Mixu Lauronen, 
Tarja Sipiläinen, Shimo Suntila
Esipuhe: Boris Hurtta
ISBN 978-952-7215-98-2 nidottu
ISBN 978-952-7215-99-9 ePub
ISBN 978-952-7382-00-4 ePub + drm
37 s. | Ilmestyy syyskuussa 2020
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!