Novelliantologia esittelee steampunkin alagenrejä - Osuuskumma

 

Osuuskumma on suomalaisten steampunk-novellien julkaisun pioneeri. Steampunk! Messinkiä ja morsiamia on kustantamon viides höyrypunkiin keskittyvä teos, jossa tavataan outoja keksintöjä, kellopelejä ja messinkiin puettuja morsiamia. Kokoelma on koottu Osuuskumman vuonna 2022 vietettävän kymmenvuotisjuhlan kunniaksi.

 

Steampunk on tieteiskirjallisuuden alalaji, jossa 1800-luvun viktoriaaninen ajankuva yhdistyy mielikuvitukselliseen ja edistykselliseen teknologiseen kehitykseen. Kirjallisuuden kuvastoon kuuluvat mm. monimutkaiset koneet ja kapinahenki. Toki steampunk ulottuu myös kirjallisuuden ulkopuolelle, sillä festivaalit, elokuvat ja oheismateriaalit tukevat ilmiötä, joka kiehtoo rajattomuudellaan.

 

Steampunk! Messinkiä ja morsiamia on valikoima aiemmin ilmestyneitä höyrypunk-novelleja samoissa kansissa. Kokoelmaan valikoidut novellit esittelevät steampunkin laajaa lajikirjoa ja toimivat esimerkkinä sille, millä tavoin höyrypunkin perinteisiä aineksia voi käyttää novellistiikassa.

 

 “Menimme ovista ja päädyimme suureen saliin. Salin päädyssä oli lava, jonka takaseinänä oli valtava ratas, mutta tämä ei ollut kultainen kuten rattaanpalvojien tunnuksessa. Tunnistin materiaalin heti, sillä se oli parasta, puhtainta terästä, sitä josta elinrattaat valmistettiin ja jota äitini osasi käsitellä niin taiturimaisesti.” (Anni Kuu Nupponen: Joka ratasta pyörittää)

 

Kokoelma sisältää seuraavat novellit:

Magdalena Hai: Vaskimorsia

Markus Harju: Hopeamorsian

Saara Henriksson: Valaanpyytäjän vaimo

Anne Leinonen: Falachustin talossa

J.S. Meresmaa: Hyvä emo

Mia Myllymäki: Wetterbergin isännät

Heikki Nevala: Hevostuhatjalkainen

Anni Nupponen: Joka ratasta pyörittää

Shimo Suntila: Kellopelijumala

Kari Välimäki: Kellopeliseppä

 

978-952-7382-17-2 Steampunk! Messinkiä ja morsiamia. Novelliantologia. Nidottu. 2021

978-952-7382-18-9 Steampunk! Messinkiä ja morsiamia. Novelliantologia. epub. 2021

Saatavana Osuuskumman verkkokaupasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!