Kummallisen rakasta tuoretta fiktiota uudelta kotimaiselta kustannusosuuskunnalta! - Osuuskumma

18.6.2012 – Mitä on rakkaus? Mitä on seksi? Mitä on läheisyys? Tätä tutkivat Kumman rakas -antologiassa suomalaiset spekulatiivisen fiktion kirjoittajat. Antologian taustalla on tuore kotimainen kustannusosuuskunta Osuuskumma-kustannus. Sen perustajista löytyy joukko kotimaisia kirjoittajia, joiden joukossa on jo aiemmin kirjoja ja antologioita julkaisseita sekä palkittuja tekijöitä.

Osuuskumma-kustannus tuo markkinoille pääasiassa kotimaista spefiä, eli tieteisfiktiota, fantasiaa, maagista realismia ja kaikkea niiden väliltä. Tämä on materiaalia, jota on vaikea saada läpi perinteisiin suuriin kustantamoihin, vaikka lajityypeillä on Suomessa vankka kirjoittaja- ja lukijakunta.

Kumman rakas on Osuuskumma-kustannuksen ensimmäinen julkaisu. Kun spekulatiivisen fiktion kirjoittajille annetaan aiheeksi ‘erilainen rakkaus’, realismin raja-aitojen yli harpotaan suurin askelin”, kuvailee Osuuskumma-kustannuksen hallituksen puheenjohtaja Taru Luojola. “Erilaisuus kiehtoo, viekoittelee ja viettelee. Lukijalle tarjotaan diplomaattisia selkkauksia kaukaisessa galaksissa, hekumallisella tavalla siirtyviä supervoimia, historiallista draamaa, keijuromansseja ja lotisevaa lempeä, josta ei lonkeroita puutu.”

Kumman rakas on neljäntoista novellin kokoelma, jonka kirjoittajista löytyy M.G. Soikkeli, Jussi Katajala,Tuomas Saloranta, sekä ulkomaisena vieraana Jeff VanderMeer. Kalle Lintusen Todellista rakkautta on hersyvän absurdi kuvaus dystooppisesta spektaakkeliyhteiskunnasta, Siria Kohosen Patakuningatar on väkevän intiimi tarina henkilökohtaisten ratkaisujen kauaskantoisista seurauksista, ja Jussi Katajalan Katarsis on antiikin Kreikkaan sijoittuva kronikkamainen kertomus ihmisten ja kuolemattomien henkien mutkikkaista suhteista.

Lisätietoja Kumman rakas -teoksesta ja sen myyntipaikoista löytyy osoitteesta http://osuuskumma.fi/julkaisut/kumman-rakas/ Kirjan painokelpoisen kannen löydät osoitteesta http://osuuskumma.fi/yhteystiedot/#kummanrakas

Antologian julkaisubileet järjestetään kesäkuun 30. päivä Helsingissä Panimoravintola Bruuverissa (Frederikinkatu 63ab): https://www.facebook.com/events/293193064094179/

Lisätietoja

Osuuskumma-kustannus
info@osuuskumma.fi

Janos Honkonen (tiedottaja)
janos.honkonen@osuuskumma.fi
+358-40-7475967

Osuuskumma-kustannus verkossa

Web: http://www.osuuskumma.fi/
Facebook: http://www.facebook.com/osuuskumma
Twitter: https://twitter.com/#!/Osuuskumma

One Comment


Comments are closed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!