Silinterikapinallisten paluu!

Steampunk, kotoisammin höyrypunk, valtaa kirjallista maailmaa täydellä höyryllä. Osuuskumma julkaisi Suomen ensimmäisen steampunk-novelliantologian, Steampunk! – Koneita ja korsetteja, marraskuussa 2012. Nyt on tullut jatko-osan aika!

Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita sisältää kymmenen höyryävän tuoretta novellia. Markus Harjun ja J.S. Meresmaan toimittamassa kokoelmassa lukija kohtaa mm. siivekkään miehen, valtavan tuhokoneen ja pojan, jonka sydän on silkkaa mekaniikkaa. Miljöönä ei toimi pelkästään viktoriaaninen Britannia, vaan matka kulkee halki Buenos Airesin, Kalifornian, Suomen ja Etelä-Ruotsin.
Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita ilmestyy 21. lokakuuta 2013. Tällä kertaa mukana ei ole vierailevia tähtiä, vaan antologia on täyttä Osuuskummaa. Mukana on tunnettuja kirjailijoita, kuten Anne Leinonen, Magdalena Hai ja Jussi Katajala, ja nousevia tähtiä.

Steampunk ei ole pelkästään höyryä ja helvetinkoneita. Steampunk on myös punkkia – kapinaa. Se vastustaa niin kahlehtivia määrittelyjä kuin esteettisiin elementteihin jämähtämistä. Genrenä ja alakulttuurina steampunk on kansainvälistynyt ja laajentunut viimeisten vuosikymmenien aikana enemmän kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan. Se on
imenyt itseensä vaikutteita erilaisista kulttuureista, saanut lukemattomia uusia näkökulmia, joista tarkkailla maailmaa.
Osuuskumman toinen steampunk-antologia tarjoilee perinteisten höyrypunk-tarinoiden lisäksi myös kokeilevampia ja rajoja rikkovampia novelleja. Steampunk on täynnä mahdollisuuksia!

Osuuskumma-kustannus toivottaa lukijat jälleen tervetulleiksi vaihtoehtohistoriallisiin maailmoihin!

Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita sisältää seuraavat novellit:

Kansi: J.S. Meresmaa

Kansi: J.S. Meresmaa

Jussi Katajala: Sierra Nevadan salaisuus
Taru Luojola: Missä paikkasi, tiedätkö sen?
J.S. Meresmaa: Alexandre
Magdalena Hai: Siivekäs mies Isaac
Shimo Suntila: Valkean naisen palvelija
Jani Kangas: Varjo Angelinrovan yllä
Markus Harju: Rautainen aika
Hanna Morre: Rafael
Anne Leinonen: Falachustin talossa
Tero Niemi: Lorelein laulu

ISBN 978-952-6642-09-3 nidottu
ISBN 978-952-6642-10-9 ePub

Lisätietoja ja arvostelukappalepyynnöt:
Hanna Matilainen (tiedottaja)
hanna.matilainen@osuuskumma.fi
+358 45 63 83 856

Osuuskumma-kustannus on osuuskuntamuotoinen kustantamo, joka julkaisee scifiä, fantasiaa, kauhua ja muuta spekulatiivista fiktiota niin romaani-, novelli- kuin lehtimuodossa käännöskirjallisuuttakaan unohtamatta. Osuuskumma on toiminut vuodesta 2012 ja se on tähän mennessä julkaissut mm. Suomen ensimmäisen steampunk-novellikokoelman.

Osuuskumma-kustannus verkossa
Web: http://www.osuuskumma.fi/
Facebook: http://www.facebook.com/osuuskumma
Twitter: https://twitter.com/Osuuskumma

2 vastausta artikkeliin ”Silinterikapinallisten paluu!

  1. Päivitysilmoitus: Lokacon-raporttia | Päättymätön tarina

  2. Päivitysilmoitus: Helpot steampunk-siivet laiskapepulle » Magdalena Hai

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *