Se erilainen ritaritarina - Osuuskumma

aseenkantajan_kunnia_kansi

Kansi: J. S. Meresmaa

Aseenkantajan kunnia on Keskilinnan ritarit -sarjan ensimmäinen osa. Nuori aseenkantaja Konno Nasovalainen on valmis astumaan ritari Jehrem Kovdasin palvelukseen. Mutta kun Jehrem kieltäytyykin valitsemasta Konnoa, romahtaa nuoren aseenkantajalupauksen tulevaisuus. Konno on suoriutunut tehtävistään kaikin puolin moitteettomasti. Mikä meni vikaan? Entä mitä tapahtui Jehremin edelliselle aseenkantajalle?

“Sukuhuoneissa tiedettiin hyvin, että ritarin ja hänen aseenkantajansa välinen suhde oli jotain erityislaatuista. Niin kuin kuninkaalle suotu valta ja velvollisuus kansaa kohtaan, myös ritarin ja aseenkantajan palvelusuhde oli pyhä. Parhaimmillaan siinä oli jotain puhdasta ja koskematonta, jotain mikä loi suojaa ja turvaa kummallekin osapuolelle.”

Keskiaikaistyyppinen fantasiatarina tarjoaa murhan ja poliittista kieroilua. Ennen kaikkea se on kaunis tarina ystävyydestä ja rajat ylittävästä rakkaudesta. Se kertoo Konnon kasvutarinan oppipojasta mestariksi ja Jehremin, kokeneen ja arvostetun ritarin, muutoksesta. Onko rakkauden hinta nimensä veroinen?

Osuuskumma julkaisee sähköisessä muodossa Aseenkantajan kunnian elokuussa 2013. Teos on pienoisromaani ja siten fantasian lajityypissä harvinaisuus. Meresmaa osoittaa, ettei fantasiatarinan luomiseen välttämättä tarvita satoja sivuja. Hieno tarina mahtuu pienempäänkin muotoon.

Tamperelainen fantasiakirjailija J. S. Meresmaa (s. 1983)on tullut tunnetuksi Kariston julkaiseman Mifonki-sarjan luojana ja Suomen ensimmäisen steampunk-novellikokoelman toisena toimittajana (Osuuskumma).

Aseenkantajan kunnia ei ole Don Quijoten toisinto eikä tässä kokoonnuta pyöreän pöydän ympärille – Aseenkantajan kunnia on se erilainen ritaritarina.

J. S. Meresmaa: Aseenkantajan kunnia (Keskilinnan ritarit I)
ISBN 978-952-6642-13-0 ePub

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Hanna Matilainen
Osuuskumma-kustannus, tiedottaja
hanna.matilainen@osuuskumma.fi
+358 45 63 83 856

Osuuskumma-kustannus on osuuskuntamuotoinen kustantamo, joka julkaisee scifiä, fantasiaa, kauhua ja muuta spekulatiivista fiktiota niin romaani-, novelli- kuin lehtimuodossa käännöskirjallisuuttakaan unohtamatta. Osuuskumma on toiminut vuodesta 2012, ja se on tähän mennessä julkaissut mm. Suomen ensimmäisen steampunk-novellikokoelman.

Osuuskumma-kustannus verkossa
Web: http://www.osuuskumma.fi/
Facebook: http://www.facebook.com/osuuskumma
Twitter: https://twitter.com/Osuuskumma

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!