Osuuskumman maaginen kevät 2019

Osuuskumma tarjoaa kevään aikana kolme teosta tutuilta tekijöiltä. Luvassa on seikkailu jäätyneessä maailmassa, maagista realismia ja kokoelmallinen unenomaisia pikkutarinoita.

Anni Nupposen romaanissa Valkoinen kaupunki maailma on jäätynyt ilmastokatastrofin seurauksena ja ihmiskunnan rippeet ovat vetäytyneet suljettuihin kaupunkeihin. Sonja, kuuluisan taiteilijan Sasha Marun tytär, haluaa oppia tuntemaan edesmenneen isänsä. Nupposen kuudes kaunokirjallinen teos on romaani taiteesta, kylmyydestä, rajoista ja niiden ylittämisestä.

Fantasiaromaaneistaan tunnetun J. S. Meresmaan raapalekokoelma Lintuhäkin muotoinen soittorasia sisältää kaksi tusinaa outoja tarinoita. Varjovaimo pitää puolisolle seuraa vaimon työmatkan ajan. Omenan siemenet kertovat elinpäivien määrän. Uudet kengät keventävät askelta enemmän kuin ostaja kuvittelikaan. Hunnutettu morsian soutaa noutamaan uutta sulhasta joka vuosi. Meresmaan pienet tarinat on punottu unista – joskus painajaisista.

Taru Kumara-Moision Taniwha on maagisrealistinen romaani suomalaisperheen vuodesta Uudessa-Seelannissa. Se kertoo peloista, elämänjanosta sekä maailman kauneudesta ja kauheudesta. Vieraassa ympäristössä tuttujakin kasvoja oppii katsomaan tarkemmin kuin ennen. Tragikoominen tarina pureutuu ihmisyyden ytimeen. Romaani on tekijänsä toinen.

Katso tarkemmat tiedot uutuuksista kevään Kummalogista!

Kommentointi on suljettu.