Osuuskumma ylpeänä esittää: kaksin kappalein kansainvälisiä antologioita!

Novelliantologia Never Stop ja raapaleantologia The Self-Inflicted Relative sisältävät monipuolisen valikoiman englanninkielisiä tekstejä kaikkiaan 21:lta suomalaiselta spekulatiivisen fiktion kirjoittajalta. Mukana on niin palkittuja kirjailijoita kuin nousevia kykyjäkin.

”Kristian’s eyes light up as he starts to enthuse about the unknown riches that await in the north. Such marvels of natural science heretofore unfamiliar to the civilized world.” (Saara Henriksson: The Whaler’s Wife)

The Self-Inflicted Relative pitää sisällään 33 tismalleen sadan sanan mittaista miniatyyrinovellia eli raapaletta. Näissä suhteettoman pieneen tilaan ahdetuissa kokonaisissa tarinoissa ihmissudet etsivät turhaan sympatiaa, keijukaisia iskeytyy tuulilasiin ja Mount Everestillä vaanii odottamattomia uhkia. Näin suomalaiset spefistit näyttävät pystyvänsä kovin rakastamaansa raapalointiin myös vieraalla kielellä.

Cover by Anu Korpinen

Never Stop on viidestätoista Emmi Itärannan valitsemasta novellista koottu antologia, joka tarjoaa kattavan katsauksen suomalaiseen spekulatiiviseen fiktioon. Kaikki novellit julkaistaan nyt ensi kertaa englanniksi, osa ensimmäisinä kirjoittajansa koko tuotannosta. M.A. Tyrskyluodon niminovelli on kyberpunk-tarina totuuden – ja seikkailujen – etsimisestä. Artemis Kelosaaren The Wings of the Hornet Queen kertoo teräksenlujasta naisupseerista, joka on päättänyt voittaa taistelun luonnon ja yhteiskunnan asettamia rajoja vastaan ja ylittää ne. Maija Haaviston steampunk-novelli Josefiina’s Cart of Wonders tarjoaa virkistävän ja toiveikkaan vision vammaisuudesta. Anne Leinosen Maid of Tuonela on suomalaiseen kansanperinteeseen puettu katkeransuloinen tarina kuoleman ylittävästä rakkaudesta. Anni Nupposen The Tiniest in the World kertoo moninaisista rooleista elämässä ja oman paikan etsimisestä. Anu Korpisen synkässä romanssissa Star in the Deep yhdistyvät Pieni merenneito ja lovecraftilainen mytologia. Magdalena Hain novelli The Beautiful Boy kertoo tarinan vallasta ja rakkaudesta; taidokas kieli huokuu tuntemattomien merien eksotiikkaa. Ja paljon muuta – tämä antologia on kuin aarrearkku täynnä helmiä jokaisesta spefin alagenrestä!

Cover by Anu Korpinen

Antologiat ovat osa Osuuskumma International -julkaisusarjaa, jonka espanjankielinen novelliantologia Luces del norte avasi syksyllä 2016.

”Osuuskumma International -julkaisusarja mahdollistaa Suomi-spefin monimuotoisen ja omaperäisen maailman avautumisen myös suomea osaamattomille lukijoille”, sanoo Osuuskumman hallituksen puheenjohtaja Jenni Meresmaa. ”Spekulatiivinen fiktio on tärkeää kirjallisuutta etenkin nyt, kun tulevaisuusnäkymät maapallon kannalta ovat huolestuttavia. Vain kuvittelemalla paremman tulevaisuuden voimme saavuttaa sen. Kieli luo rajat ajattelulle, ja siksi kirjallisuuden kääntämisellä on tärkeä osa ihmisyyden ymmärtämisessä sekä tiedon ja visioiden jakamisessa.”

Osuuskumma järjestää kirjojen julkaisutilaisuuden 10.8.2017 klo 20 Helsingin Messukeskuksen Talvipuutarhassa. Tilaisuus on osa Worldconin, maailman suurimman tieteiskulttuuritapahtuman, virallista ohjelmaa.

Never Stop ja The Self-Inflicted Relative ovat saatavilla painettuina Aavetaajuuden (Kustaankatu 1, Helsinki) ja Rosebud City Centerin (Kaivokatu 8, Helsinki) kirjakaupoista sekä Osuuskumman omasta verkkokaupasta:

Voit ostaa molemmat antologiat myös sähköisessä muodossa!

Never Stop:
Elisa Kirja
iTunes
Amazon (Kindle)

The Self-Inflicted Relative:
Elisa Kirja
iTunes
Amazon (Kindle)

 

Never Stop
Toim. Saara Henriksson, Anni Nupponen, M.A. Tyrskyluoto
Kirjoittajat: Katri Alatalo, Maria Carole, Maija Haavisto, 
Magdalena Hai, Markus Harju, Saara Henriksson, Janos Honkonen, 
Jussi Katajala, Artemis Kelosaari, Anu Korpinen, Anne Leinonen, 
J.S. Meresmaa, Anni Nupponen, Mikko Rauhala, M.A. Tyrskyluoto
ISBN 978-952-7215-26-5 Nidottu
ISBN 978-952-7215-27-2 ePub
ISBN 978-952-7215-28-9 ePub + suojaus
ISBN 978-952-7215-37-1 Mobi
282 s. | Julkaisu: 31.7.2017
The Self-Inflicted Relative
Toim. Maija Haavisto & Mikko Rauhala
Kirjoittajat: Maria Carole, Maija Haavisto, Magdalena Hai, 
Janos Honkonen, Artemis Kelosaari, Taru Kumara-Moisio, Mixu Lauronen, 
O.E. Lönnberg, J.S. Meresmaa, Anni Nupponen, Mikko Rauhala, 
Tarja Sipiläinen, Christine Thorel, M.A. Tyrskyluoto, Kari Välimäki
ISBN 978-952-7215-32-6 Nidottu
ISBN 978-952-7215-33-3 ePub
ISBN 978-952-7215-34-0 ePub + suojaus
48 s. | Julkaisu: 31.7.2017

Kommentointi on suljettu.