Osuuskumma International ylpeänä esittää: kokoelman verran spefi-novelleja ruotsiksi!

Osuuskumman tuore novelliantologia Trollguld och andra berättelser tuo suomalaista scifiä ja fantasiaa ruotsinkielisille lukijoille koti- ja naapurimaassa.

Kansi: J.S. Meresmaa

”Jag hade försökt få mossan att växa på alla sätt jag bara kunde. Trollguld hade han kallat det, det hade lyst i mörkret med ett spöklikt, fosforaktigt sken. Hur jag än försökte hade glöden bleknat då han försvunnit.”

Trollguld och andra berättelser on antologia, joka sisältää kymmenen suomalaisen tieteis- ja fantasiakirjoittajan novelleja ensimmäistä kertaa ruotsiksi. Kymmenen erilaista kertomusta vievät lukijan muun muassa mystiseen sirkukseen ja autiolle majakkasaarelle. Lukija tapaa merirosvoja, peikkoja ja yön olentoja – keskiyön auringon alla ja korkeiden lumikinosten keskellä. Vaan mistä löytyykään peikonkultaa?

”Suomalaisia tieteisnovelleja on käännetty hyvin vähän ruotsiksi, vaikka ne ovat hyvin korkeatasoisia”, sanoo antologian toinen toimittaja, kirjailija Saara Henriksson. ”Haluamme avata kielirajat, jotta ruotsalaiset ja ruotsinkieliset lukijat pystyisivät tutustumaan niihin.”

Antologia on osa Osuuskumma International -julkaisusarjaa, jonka tarkoitus on julkaista suomalaista spefiä muilla kielillä. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt kolme antologiaa: englanninkieliset Never Stop ja The Self-Inflicted Relative (2017) sekä espanjankielinen Luces del norte (2016).

Trollguld och andra berättelser
 Toim. Saara Henriksson & Christine Thorel
 Kirjoittajat: Samuli Antila, Maija Haavisto, Saara Henriksson,
 Taru Kumara-Moisio, Taru Luojola, O.E. Lönnberg, J.S. Meresmaa,
 Mia Myllymäki, Christine Thorel, Kari Välimäki
 Käännös: Linn Wilhelmsson
 Kansi: J.S. Meresmaa
 ISBN 978-952-7215-52-4 nidottu
 ISBN 978-952-7215-53-1 ePub
 ISBN 978-952-7215-54-8 ePub+DRM
 ISBN 978-952-7215-55-5 Mobi
 110 s. | Julkaistu 16.3.2018

Saatavana sähköisenä Elisa Kirjasta ja painettuna Osuuskumman verkkokaupasta:

Kommentointi on suljettu.