Osuuskumma International presenterar: en antologi av finska fantastiknoveller på svenska! - Osuuskumma

Trollguld och andra berättelser, den nya antologin av Osuuskumma, bringar tio finska fantastik- och science fiction -noveller inom räckhåll för svenskspråkiga läsare.

Omslaget: J.S. Meresmaa

”Jag hade försökt få mossan att växa på alla sätt jag bara kunde. Trollguld hade han kallat det, det hade lyst i mörkret med ett spöklikt, fosforaktigt sken. Hur jag än försökte hade glöden bleknat då han försvunnit.”

Trollguld och andra berättelser är en antologi som presenterar tio finska scifi- och fantasyförfattare på svenska för första gången. De udda berättelserna för läsaren bland annat till en mystisk cirkus och en dold fyrö. Läsaren får träffa sjörövare, troll och nattens varelser – under midnattssol och bland höga snödrivor. Men hur hittar man trollguld?

”Utgivningen av finskspråkiga fantastiknoveller i svensk översättning är minimal, närmast obefintlig”, säger författaren Saara Henriksson, den andra av antologis redaktörer. ”Samtidigt är den finländska fantastiknovellistiken mycket högklassig. Vi strävar till att öppna den svenskspråkiga läsarens ögon för den mångsidiga finskspråkiga fantastiknovellistiken.”

Trollguld blir publicerats av Osuuskumma, ett kooperativt förlag som specialiserar sig i science fiction och fantastik. Boken hör till utgivningsserien Osuuskumma International. I serien har Osuuskumma tidigare utgivit tre antologier: Never Stop och The Self-Inflicted Relative (2017) på engelska, och Luces del norte (2016) på spanska.

Trollguld och andra berättelser
Redaktörer: Saara Henriksson & Christine Thorel
Författare: Samuli Antila, Maija Haavisto, Saara Henriksson, 
Taru Kumara-Moisio, Taru Luojola, O.E. Lönnberg, J.S. Meresmaa, 
Mia Myllymäki, Christine Thorel, Kari Välimäki
Översättning: Linn Wilhelmsson
Omslaget: J.S. Meresmaa
ISBN 978-952-7215-52-4 pocket
ISBN 978-952-7215-53-1 ePub
ISBN 978-952-7215-54-8 ePub+DRM
ISBN 978-952-7215-55-5 Mobi
110 sidor | Publicerat 16.3.2018

Köp en e-bok från Elisa Kirja eller en pocketbok från Osuuskummas webstore:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!