Osuuskumma Helsingin Kirjamessuilla 25.–28.10.

Fantastisen kirjallisuuden kustantajat yhdistävät voimansa Helsingin kirjamessuilla 2018! Osastomme 6b68 tarjoaa kirjallisuutta fantastiseen, scifistiseen, kauheaan ja muuten kummalliseen makuun! Löydät varmasti omasi.

Mukana osastolla Osuuskumman lisäksi Kirjava, Vaskikirjat, Aavetaajuus, Nysalor ja Varjo-kustannus.

Käy tutustumassa Osuuskumman kirjailijoihin seuraavissa ohjelmissa:

Torstai

14.00 Punavuori
Nescitus

S. A. Hakkaraisen kyberpunk-henkinen esikoisromaani Nescitus ilmestyi syyskuussa 2018. Haastattelijana Saara Henriksson.

14.30 Punavuori
Ambrosia

Carita Forsgrenin chick litiä ja scifiä yhdistelevä Ambrosia-romaani ilmestyi maaliskuussa 2018. Haastattelijana Saara Henriksson.

Perjantai

13.30 Punavuori
Ikuista elämää etsimässä

Nuoruuden lähde ja kuolemattomuus ovat kiehtoneet tarinankertojia kautta aikojen. Uutuusromaaneissa elinaikaa pidennetään lääketieteen keinoin tai kuolemattomuus saavutetaan jumalallisten voimien ja magian avulla. Millaista olisi elää ikuisesti?

Ikuisen elämän jäljillä kirjailijat Katri Alatalo, Siiri Enoranta, Maija Haavisto ja Magdalena Hai.

Lauantai

14.00 Pasilan kirjasto, S-Point
Julkistustilaisuus: Nescitus, Poltettu Maa ja Ei kaikki pinnat kireällä

Nescitus (Osuuskumma), Poltettu Maa (Nysalor) ja Ei kaikki pinnat kireällä (Osuuskumma) saavat yhteisjulkkarit Helsingin kirjamessujen kyljessä. Tilaisuus on vapaa ja ilmainen kaikille uteliaille. Tervetuloa!

Facebook-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/691415164577650/

18.00 Töölö
Kirjailijan rooli murroksessa: kuinka meistä on tulossa renessanssitaiteilijoita

Osuuskuntamuotoisen kustantamisen ja omakustantamisen myötä moniosaaminen korostuu epävakaassa kustannuskentässä. Pelkkä kirjoittaminen ei enää riitä. Millaisia haasteita se luo kirjailijan työlle? Kuinka onnistua löytämään itselle sopiva kustannusmuoto?

Keskustelijoina osuuskuntamuotoisessa kustantamisessa kunnostautuneet kirjailijat J.S. Meresmaa ja Maria Carole, useita erilaisia julkaisumalleja kokeillut kirjailija-runoilija Maija Haavisto sekä kansainvälisen omakustannekilpailun voittanut Raita Jauhiainen.

18.30 Töölö
Moninaiset kirjailijat, moninaiset hahmot

Nykypäivän kirjallisuus heijastaa yhteiskunnan moninaisuutta. Kirjallisuus tarjoaa mahdollisuuden astua mitä erilaisimpien henkilöiden nahkoihin – kotimaisen romaanin päähenkilö aktiivisesti toimiva päähenkilö on kuitenkin tyypillisesti valkoinen, vammaton hetero. Nyt ääneen pääsevät kirjailijat, jotka edustavat erilaista näkökulmaa tai kirjoittavat moninaisia henkilöitä. Miten luomamme hahmot vaikuttavat meihin, mitä annamme itsestämme, kuinka lainaamme muilta?

Keskustelemassa kirjailijat Maija Haavisto, O.E. Lönnberg ja Taru Luojola.

Kommentointi on suljettu.