Osallistu galaktisen scifin antologiaan

Osuuskumma on tekemässä antologiaa teemalla galaktinen scifi.

Antologiaan halutaan novelleja, joissa skaalana on kokonainen galaksi. Tapahtumat voivat sijoittua pienempään osaan galaksia tai vaikka vain yhdelle planeetalle, mutta novellissa esiintyvien tapahtumien täytyy vaikuttaa galaktisesti. Ajatelkaa suureellisesti!

Tapahtuman keskiössä voi olla sotatoimi, rauhanneuvottelut, kahden galaktisen valtakunnan allianssi avioliiton kautta tai vaikka ihmiskunnan törmääminen galaktiseen sivilisaatioon, mikä avartaa näkymät äkillisesti valtaisiksi. Olennaista on avata lukijan eteen miljoonien maailmojen valtaisa meri, jonka silkka koko pakenee käsityskyvyn ulottumattomiin.

Henkisinä esikuvina voi käyttää tieteiskirjallisuuden kultakauden visioita tähtienvälisistä rauhanturvaajista tai elokuvia, joissa yhdessä taistelussa ratkaistaan galaksin kohtalo. Lähtökohdaksi voi myös ottaa nykypäivän fysiikan ja pohtia, miten galaktinen sivilisaatio toimisi sen lakien puitteissa.

Kiinnostuneita kirjoittajia pyydetään laatimaan novelli-ideastaan yhteenveto, josta käy mahdollisimman tarkasti ilmi, miten galaktisuus tarinassa ilmenee. Yhteenvedot lähetetään antologian toiselle toimittajalle, Shimo Suntilalle (khuure@gmail.com).

Toisena toimittajana toimii Mixu Lauronen (mixu.lauronen@osuuskumma.fi).

Novellien ensimmäisten versioiden deadline on toukokuun lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *