"Olen ansainnut painajaiseni" – Anne Leinosen Katve on kansanperinnettä hyödyntävä kauhuromaani lähisuhdeväkivallasta - Osuuskumma

Katve-romaanin kansi. Kannessa on öinen maisema, jossa varjoisa metsä sekä täysikuu heijastuvat veden pinnasta.

Pitkän linjan kirjailija Anne Leinonen yhdistää uusimmassa romaanissaan kauhua, realismia ja myyttisiä aineksia. Katve on aavemainen kertomus syyllisyydestä ja anteeksiannosta.

Keski-ikäinen Tapani saapuu Helsingistä Kakskierron saarelle hoitamaan kuolemansairasta tätiään Eiraa, jota pidetään noitana. Pitäjän salaisuudet kietoutuvat yhteen Tapanin painajaisten kanssa. Saaren katveessa hänen on kohdattava hirviönsä, ennen kuin hän voi vapautua syyllisyydestään.

Katve on itsenäinen jatko-osa romaanille Metsän äiti (Atena 2017). Romaanissaan Anne Leinonen käsittelee lähisuhdeväkivaltaa, kostoa, väistämättömän kuoleman läsnäoloa. Tarinassa yhdistyvät niin suomalainen kansanperinne kuin urbaanilegendat ufoista, kummitustarinat ja tarkka maaseutukuvaus syrjäisen savolaisen pikkupaikkakunnan ilmapiiristä.

Anne Leinonen on Ristiinassa asuva kirjailija, joka ammentaa tarinoihinsa aineksia kauhusta ja kansanperinteestä. Häneltä on ilmestynyt niin yksin kuin yhdessä kirjoitettuja teoksia, novellikokoelmia kuin romaanejakin, ja hän on voittanut kolmesti Atorox-palkinnon vuoden parhaasta suomalaisesta tieteis- tai fantasianovellista. Katve on Leinosen kahdeskymmenes teos.

 

“Leinosen kielentaju tukee hienosti niin arjesta kuin aavemaisuudestakin kertomista. Tarina huojuttaa lukijan odotuksia ja saa pysymään varpaillaan.”
– Helena Miettinen / Savon Sanomat (arvio romaanista Metsän
äiti)

 

Osta Katve verkkokaupastamme!

Saatavana myös e-kirjana Elisa Kirjasta.

Anne Leinonen: Katve
ISBN 978-952-7215-95-1 nidottu
ISBN 978-952-7215-96-8 epub
ISBN 978-952-7215-97-5 epub+drm
Kansi: Tapio Ruotsalainen
282 s.
Julkaisu 15.5.2020
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!