Näin luet Osuuskumman ePub-kirjoja Amazon Kindle -lukijalla!

Kindle-käyttäjät ovat kyselleet, miten ePub-muotoisia kirjoja pääsee lukemaan Amazonin lukulaitteella. Seuraavassa helpot ohjeet!

Amazon Kindle on luultavasti maailman suosituin e-kirjalukija, mutta se on kuitenkin suunniteltu tukemaan vain Amazonin omaa kirjakauppaa ja sen tiedostomuotoja (azw, KF8). Käytännössä kaikki muut merkittävät e-kirjalukijat ja -kirjakaupat käyttävät tai ainakin tukevat ePub-tiedostomuotoa, jossa myös Osuuskumman kirjat myydään.

ePub-muotoisia kirjoja voi lukea myös Kindlellä, mutta se vaatii pienen kääntöoperaation, joka ei ole onneksi kamalan vaikea.

1) Lataa ja asenna koneellesi Calibre-ohjelma, joka on tarkoitettu e-kirjojen muokkaamiseen, hallinnointiin ja konvertointiin.

2) Avaa e-kirja Calibressa. Voit tehdä sen joko klikkaamalla vasemman yläkulman Add books -nappia tai raahaamalla kirjatiedoston suoraan Calibren ikkunaan.

Lisää kirja Calibreen klikkaamalla Add books -nappia vasemmassa yläkulmassa, tai raahaa kirjatiedosto suoraan ikkunaan.

Lisää kirja Calibreen klikkaamalla Add books -nappia vasemmassa yläkulmassa, tai raahaa kirjatiedosto suoraan ikkunaan.

3) Liitä Kindle tietokoneeseen USB-kaapelilla. Hetken päästä Calibre havaitsee laitteen ja ohjelman ylälaidan valikkopalkiiin ilmestyy Send to Device ja  Device -nimiset napit.

4) Valitse haluamasi kirja, klikkaa Send to device -nappia, ja kun Calibre kysyy pitäisikö kirja konvertoida, klikkaa Yes.

Send to device -napilla voit lähettää kirjan koneeseen kytketylle lukulaitteelle.

Send to device -napilla voit lähettää kirjan koneeseen kytketylle lukulaitteelle.

5) Tadaa – kirjasi on nyt Kindlellä, jonka voi nyt irroittaa koneesta!

(Jos sinulla on Mac, muista ettet voi vain vetää USB-kaapelia irti. Klikkaa Device-napin vieressä olevaa pientä nuolta ja valitse aukeavasta valikosta Eject this device ennen kuin nyppäät johdon irti).

Calibre on etenkin aloittelijoille helpoin ohjelma tällaiseen kevyeen e-kirjojen tekniseen hallintaan. Teknisesti taitavampien käyttäjien kannattaa tutustua Amazonin KindleGen-ohjelmaan.

Yksi vastaus artikkeliin ”Näin luet Osuuskumman ePub-kirjoja Amazon Kindle -lukijalla!

  1. Päivitysilmoitus: Ota riski, tutustu e-kirjaan (eli johdatus sähkökirjojen saloihin) | Maria Calendula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *