Lahden takana tapahtuu outoja

Surupukki – Ruotsalaisia tieteistarinoita vie sinut sisään sosioottien, kummajaisten ja avaruusmatkaajien kiehtovaan maailmaan! Osuuskumma julkaisee elokuussa kuusi fantastista tieteistarinaa ajankohtaisilta ruotsalaiskirjoittajilta.

Kokoelman novellit on valittu ruotsalaisista antologioista sekä kirjoituskilpailujen voittajista. Kokoelmaan liitetyssä artikkelissa ”Ruotsalainen spefinovellistiikka uudella vuosituhannella” selvitetään novellien julkaisuympäristöä Ruotsissa.

Karin Tidbeck
on tieteiskirjailija, joka kirjoittaa sekä ruotsiksi että englanniksi. Hänen teoksensa Jagannath on julkaistu Yhdysvalloissa vuonna 2012. Hän on myös pohjoismaisen tieteiskulttuuritapahtuman Archipelaconin tämänvuotinen kunniavieras. Kristina Hård on kirjailija ja mm. ruotsalaisen tieteiskulttuuritapahtuman Sweconin kunniavieras 2015. Muut kirjoittajat edustavat osa nousevaa, osa vakiintunutta ruotsalaista spefikirjoittajakaartia.

Surupukki on ensimmäinen suomeksi toimitettu kokoelma ruotsalaiselta vireältä novellikentältä. Se kutsuu lukijat tutustumaan naapurimme fantastisen kerronnan perinteeseen ja uusiin tuuliin. Kokoelman on suomentanut Christine Thorel.

Sisällys:
Karin Tidbeck: Olen laskenut suruni yllesi
Carl Ahlström: Mustaa raparperia
Kristina Hård: Kirjasiirtymiä
K.G. Johansson: Ennen kuin taivas putoaa
Jorun Modén: Sosiootit
Oskar Källner: Pancasila
Jälkisanat (Johan Jönsson)

Saara Henriksson ja Markku Soikkeli (toim.): Surupukki – Ruotsalaisia tieteistarinoita

ISBN: 978-952-6642-35-2 (nidottu)
ISBN: 978-952-6642-36-9 (ePub)
151 s., julkaisu 8/2015

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:

Minttu Carole

Tiedottaja
Osuuskumma-kustannus
minttu.carole@osuuskumma.fi
http://www.osuuskumma.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *