Kuka hallitsee ja ketä? Se, joka ratasta pyörittää. - Osuuskumma

Anni Nupposen huikea steampunk-romaani Kauheat lapset kertoo ihmisen ja teknologian kohtaamisesta sodan repimässä retrodystopiassa. Se kertoo myös äidistä ja pojasta, sekä ihmisen oikeudesta puuttua luonnonjärjestykseen.

kauheatlapset_promokansi

Kansi: Anu Korpinen

Ja minä, minä käyttäydyn kuin äitini jatke. Otan hänen valheensa kantaakseni. Otan, koska hän antaa totuuden vain minulle, ja tuo kalpea aavistus hellyydestä ja perheestä on ainoa, mitä hän ehkä koskaan pystyy antamaan.

Adriana Kimas on kuollut. Ratasnero ei ollut äideistä par­hain eivätkä kuolema tai sisällissota paranna Trillin suhtautumista häneen. Trill keskittyy välttelemään virkailijoita yhdessä synkroniahäiriöstä kärsivän Marikin ja hänen hoiturinsa kanssa. Sodan melskeessä kaikkien on tehtävä uhrauksia.

Anni Nupponen on tamperelainen kirjailija, joka voitti vuoden parhaalle fantasiaromaanille myönnettävän Kuvastaja-palkinnon esikoisteoksellaan Nainen ja kuningas (2008). Kauheat lapset on itsenäinen jatko-osa Atorox-palkinnon voittaneelle novellille Joka ratasta pyörittää (Steampunk! – Koneita ja korsetteja, Osuuskumma 2012).

Paikoitellen teksti on silkkaa proosarunoutta. Novellit käsittelevät melko filosofisia aiheita, joskin Nupponen pohtii perimmäisiä kysymyksiä lyyrisesti, ei analyyttisesti. Kauneuteen ilmestyy toistuvasti julmuuden viiltoja, tuska on tie rakkauteen, korkeampaan tietoisuuteen ja outoihin, pelottaviin voimiin. (Joen jumala -kokoelmasta. Jussi K. Niemelä, Tähtivaeltaja 3/2014)

– – –
Anni Nupponen: Kauheat lapset
ISBN: 978-952-6642-49-9 (sidottu) | ISBN: 978-952-6642-50-5 (ePub)
183 s. | julkaisu 9.10.2015
– – –

Osta kirja suoraan Holvi-kaupastamme:

Tai e-kirjana esimerkiksi Elisa Kirjasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!