Markus Harju

Markus HarjuNovellisti Markus Harju (s. 1976) on keravalainen kirjailija, joka on myös tehnyt käännöstöitä. Varsinaisen leipätyönsä Harju hankkii palvelualan hommissa.

Harjun novelleja on julkaistu niin antologioissa kuin spefialan lehdissäkin. Tiamatin värit (Stk ry, 2012), Hurtan koodeksi (Stk ry, 2013) ja Kuun pimeä puoli (Jalava, 2013) ovat antologioista uusimpia, joissa hänellä on näppinsä pelissä. Lehdistä taas Kosmoskynä, Legolas, Usva ja Kultakuoriainen ovat julkaisseet Harjun novelleja.
Novelleillaan Harju on napannut pari kilpailusijoitustakin; Tähtivaeltajan sukupolvialuskilpailussa (2011) ja Novassa (2012).

Osuuskumman ensimmäinen käännöskirja, Perhonen ja jaguaari (Aliette de Bodard), kuuluu Harjun käännöstöihin yhdessä Christine Thorelin kanssa. Monitoimimies Harju on myös tehtynyt toimitustyötä ja esimerkiksi Suomen ensimmäinen steampunk-antologia Steampunk! – Koneita ja korsetteja (Osuuskumma, 2012) on hänen toimittamansa yhdessä J. S. Meresmaan kanssa. Tämä kaksikko toimittaa myös Osuuskumman seuraavan steampunk-antologian.

Esikuvikseen Harju nimeää George R. R. Martinin, Andrzej Sapkowskin, Glen Cookin ja Quentin Tarantinon. Unohtaa ei sovi myöskään Conan Barbaaria ja Lemmy Kilmisteria.

Muina harrastuksinaan Harju kertoo keräilevänsä veitsiä ja muita teräaseita, koska ne ovat kauniita artifakteja. Hän muistuttaa kuitenkin, että käyttöesineenä kynä on miekkaa mahtavampi ja huomattavasti helpompi kantaa povitaskussa.

Mukana julkaisuissa:
Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita (2013)
Aliette de Bodard: Perhonen ja jaguaari (käännös) (2013)
Steampunk! – Koneita ja korsetteja (2012)
Kumman rakas (Jeff VanderMeerin ’Kannettu’ -novellin käännös) (2012)

Ken vainajia muistelee (2013, Espoon science fiction- ja fantasiaseura)
Kuun pimeä puoli (2013, Jalava)
Hurtan koodeksi (2013, Stk ry)
Mannerheimin seikkailuja (2012, Turbator)
Tiamatin värit (2012, Stk ry)
Pimeyden reunalla (2011, URS)

Yksi vastaus artikkeliin ”Markus Harju

  1. Päivitysilmoitus: Dreams of 100 Years – Fairytales for Adults – Read, Write & Publish

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *