Jussi Katajala

Jussi KatajalaEspoolainen Jussi Katajala (s. 1974) on monipuolinen spefinovellisti. Ohjelmistosuunnittelijan hommia paiskiva Katajala on julkaissut yli 40 novellia esimerkiksi Kosmoskynässä, Kultakuoriaisessa, Tähtivaeltajassa ja Usvassa, sekä monissa antologioissa.

Atorox-kisassa Katajala on sijoittunut 10 parhaan joukkoon kolmesti; paras sijoitus löytyy vuodelta 2008. Novelli Vetehinen sijoittui tuolloin kolmanneksi. Hän voitti Atoroxin myös vuonna 2014.

Katajalan suosikkikirjailijoita ovat mm. Iain M. Banks, Arthur C. Clarke, Philip K. Dick, Boris Hurtta, Neil Gaiman ja H. P. Lovecraft. Kirjailijoiden lisäksi kunnioitettavien joukkoon mahtuvat Tyrion Lannister ja Bruce Dickinson.

Kaikki novellit ovat hänen itsensä kirjoittamia eivätkä kissat ole kuiskineet niitä hänen korvaansa täydenkuun aikaan. Mitään kissojen maailmanlaajuista salaliittoa ei ole olemassa eivätkä novellit sisällä piilotettuja viestejä.

Julkaisuja:
Romuluksen pojat (2016, Kuoriaiskirjat)
Korpin silmät kaiken näkevät (2015)
Leonardon rasia (2013)

Mukana julkaisuissa:
Ajantakojat – Kummalinnun munia 3 (2017)
Varjoisilta kujilta (2017)
Pimeää pimeämpi – Kummalinnun munia 2 (2016)
ROCKNOMICON (2015)
Kristallimeri (2015)
Käärmeenliekit (2015)
Kummalinnun munia 1 (2015)
Ruumiittomat (2014)
Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita (2013)
Huomenna tuulet voimistuvat (2013)
Kumman rakas (2012)

Lisää julkaisuja: katajala.net

3 vastausta artikkeliin ”Jussi Katajala

 1. Etsiessäni netistä vanhaa metsästyssanastoa luiskahdin vahingossa katajala.net:in hämärään keskiaikaan. En löytänyt haluamaani mutta etusivulla sojottava ”malkapuu” tökkäsi silmääni.
  ”Jussi on datanomi, Bachelor of Engineering in Telecommunications (eli tietoliikennetekniikan insinööri [amk]) ja tietotekniikan diplomi-insinööri, joten Jussia kiinnostavat viikingit, keskiaika ja historia noin yleensä.

  Vaikuttaako koulutustausta kiinnostuksen kohteiden valintaan vai pelkästään siihen, että ne ovat jääneet yleisluonteisiksi? Joten on koko lainauksen merkittävin sana ja määrittelee sen sisällön ja luonteen. Tässä muodossaan siis huvittavan ja mahdollisessa totuudellisuudessaan omituisen ja jopa säälittävän.

  En tiedä onko teillä yhteyttä kyseiseen sivustoon mutta saman sukunimen omaavana voisitte varoittaa ”kynäilijää” ainakaan CV:ssä suomen taidoilla leveilemästä.

  SCIFI on hieno kiinnostuksen kohde. Iain M. Banksin äskettäistä poismenona pidän hyvin valitettavana.

  • Suattahaan tuo olla epäjohdonmukaista.
   Suattaa se olla myös tarkoituksellista huumoria, ironiaa, itseironiaa.
   Sanataidetta on kuunneltava tarkalla korvalla.
   Jos vaikka sanataide sisältää sävyjä, hymykaaria.
   Luotan tähän.
   Yst. terv. Kosti Sironen, jonniin verran huomavainen sauvakävelijä, sanojen ja repliikkien kuuntelija

 2. Hei,
  Luin sivuiltasi keräämiäsi tietoja viikinkiajasta. Olen tutkinut työni ohessa Suomen 1. vuosituhannen, erityisesti merovingi- ja viikinkiajan historiaa ja suomalaisten tyystin vaiettua/ pimitettyä osuutta siinä. On löytynyt lähes uskomattomia asioita mm. Suomen ja Kainuun/ Kvenlandin muinaiskuninkaista ja heidän sukunsa vaikutuksesta nyk. Venäjällä, Norjassa, Ruotsissa, Englannissa ym. Olen lähettänyt kaksi tutkielmaani yli 30 prof. ja tri tason tutkijalle, joista 6 on ilmaissut, että Suomen 1. vuosituhannen historia olisi kirjoitettava kokonaan uusiksi. – Jos olet kiinnostunut, lähetän tutkielmat sinullekin jos vain lähetät sp-osoitteesi. Tutkielmissa mainitaan lähteet melko tarkkaan.
  Hyvää alkanutta vuotta toivottaen,
  Arto Pöllänen, Kangasala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *