Hanna Morre

Kuva: Hanna Poropudas / Pohojan akka

Kuva: Hanna Poropudas / Pohojan akka

Kirja-alan moniottelija Hanna Morre (s. 1981, oik. Hanna Matilainen) ei ole mistään kotoisin, mutta pitää matalaa majaansa Salossa. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta. Nykyisin hän tekee kustannustoimittajan hommia toiminimellä Morren maailma ja pitää Osuuskummassa kustannusjohtajan virkaa.

Morre on kirjoittanut aina, mutta enimmäkseen pöytälaatikkoon (mm. erilaisia fanifiktiotarinoita). Lukuharrastus näkyy hänen kirjablogissaan, joka kantaa myös nimeä Morren maailma.
Morrelta on julkaistu tietokirja (Hanna Matilaisen nimellä) Mitä kummaa – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon (2014, Avain). Hanna Morre -nimellä hän kirjoittaa proosaa. Esikoisromaani Tuonen tahdon lisäksi Morre kirjoittanut novelleja Osuuskumman antologioihin.

Kirjallisina esikuvinaan Morre arvostaa Stephen Kingiä, Kari Hotakaista, Ursula K. Le Guinia, Johanna Sinisaloa, Pasi Ilmari Jääskeläistä, Marko Hautalaa ja monia muita.
Kirjoittamisen tärkeänä taustavoimana on myös musiikki, yleensä varsin raskaan puoleinen. Kotimaisten metallibändien lisäksi kajareista raikaa usein Avantasia, Dimmu Borgir, Amon Amarth mutta villit huhut kertovat Morren kuuntelevan toisinaan myös Lady Gagaa, Abney Parkia, Scooteria ja Eminemiä.

Morre on koukussa lohikäärmeisiin, mutta hänen miehensä muistuttaa laiskiaista kaikessa sympaattisuudessaan ja karvavärityksessään. Boheemin perheen jalat maassa pitävä voima kumpuaa koululaisikäisestä pojasta ja Velho-colliesta.

Julkaisut:
Mitä kummaa! – opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon (2014, Avain)
Tuonen tahto (2016)

Mukana julkaisuissa:
Steampunk! – Höyryä ja helvetinkoneita (2013)
Ursula 1/2013
Ursula 1/2014
Käärmeenliekit – suomalaisia lohikäärmetarinoita (2015)
ROCKNOMICON (2015)
Steampunk! – Silintereitä ja siipirattaita (2016)

Yksi vastaus artikkeliin ”Hanna Morre

  1. Päivitysilmoitus: Kevätnoita lentoon lähdössä, höyrybileet ja Meresmaan meemi » Magdalena Hai