Ruumiittomat
suomalaisia aavenovelleja

ISBN:978-952-6642-16-1
e-ISBN:978-952-6642-18-5
Sivumäärä:285
Kansitaide: J. S. Meresmaa
Julkaisupäivä:26.2.2014

Silja oli alkanut tuntua ystävältä. Sellaista minulla ei ollut edes silloin, kun olin ollut elossa.

Kun kuolema ei ole päätepiste, henki jää elämään ja koskettaa myöhemmin maailmaan tulevia. Tai kun elävät kutsuvat, kurottavat rajan yli ja luovat tilan aaveen tulla. Kohtaamiset eivät aina ole rauhallisia viestejä tuonpuoleisesta, vaan ne tuovat kylmän mukanaan. Mutta myös lohtua.

Astu siis kummitusjunaan, johon Ruumiittomat sinut kutsuu: neljätoista aavetarinaa vievät lukijansa männäpäivän vainioille, vanhan Porvoon yöhön ja Meksikon eksoottiseen aurinkoon, aina tulevaisuudessa kumottavan Kuun kamaralle asti. Veturissa kotimaisen spekulatiivisen fiktion kärkinimet.

Heräsin siihen, että joku puristi jalkaani. Ponnahdin istumaan ja huusin pimeyteen. Hapuilin valon päälle. Puristus katosi. En nähnyt ketään.

KOKOELMASSA MUKANA Jani Kangas, Anne Leinonen, Taru Luojola, J. S. Meresmaa, Heikki Nevala, Anni Nupponen, Tarja Sipiläinen, vuoden 2013 esikoiskirjailijat Samuli Antila, Janos Honkonen, Jussi Katajala ja Shimo Suntila sekä tänä vuonna teoksensa julkaisevat Maria Carole, Minna Roininen ja Kari Välimäki.

Ruumiittomat - Kansikuva

Kaikki julkaisut