Pimeänkutojat

Kansi: Miia Anttila

”Ne vaanivat saalistaan unien äärillä. Jos ne surmaavat uneksijan keskellä painajaista, osa tämän mielestä kuolee.”

Alma Eriksson on jäänyt vangiksi avioliittoonsa sairautensa vuoksi. Hänen fyysikkomiehensä Simon on kaikin puolin ikävystyttävä tyyppi, jonka pienistä pakkomielteistä ei ole haittaa kenellekään. Ei ainakaan ennen kuin Simonin synkät unet kietoutuvat osaksi pariskunnan elämää.

Vähitellen Alma käsittää, että hänen rakastamansa versio Simonista on yhä olemassa jossain varjojen tuolla puolen. Pelastaakseen miehensä hänen on löydettävä keino painajaistensa hallitsemiseen. Tässä vaarallisessa tehtävässä Almaa opastaa aavemainen Frank Pohjoispuoli, jolla on omat syynsä estää Simonia luisumasta hulluuteen. Pimeänkutojat on kauhusta ammentava unitrilleri. Se kietoo lukijan mysteerin verkkoon, ja pitää otteessaan loppuun saakka.

”Joskus ainoa tapa päästä ulos sietämättömästä tilanteesta on käsittää, ettei sitä ole mahdollista tehdä menettämättä ensin sellaista elämää, jonka olisi voinut elää.”

Minna Roininen (s. 1989, Ylivieska) on Helsingissä asuva kirjailija ja psykologi. Hän on aikaisemmin pitänyt peliaiheista blogia ja julkaissut novelleja ja e-kirjallisuutta. Pimeänkutojat (2017, Osuuskumma) on hänen ensimmäinen painettuna ilmestyvä romaaninsa.

Teos on aiemmin ilmestynyt valintoja sisältävänä elektronisena syväkirjana Kirjalabyrintti -kustantantamon julkaisemana.

***

Osta painettuna Osuuskumman verkkokaupasta:

Osta e-kirja:
Elisa Kirja

Minna Roininen: Pimeänkutojat
ISBN 978-952-6642-57-4 nidottu
ISBN 978-952-7215-35-7 epub.
ISBN 978-952-7215-36-4 epub+suojaus
Sivuja: 270