Leonardon rasia

Kansi: Jarno Kantelinen

Kansi: Jarno Kantelinen

Leonardon rasia ja muita historiallisia tarinoita sisältää kaksitoista menneisyyteen sijoittuvaa kertomusta Jussi Katajalalta. Häneltä on julkaistu yli 40 novellia kotimaisissa spekulatiivisen fiktion julkaisuissa vuosina 2006-2013.
Tämän kokoelman novelleja on aiemmin julkaistu mm. Kosmoskynässä, Usva-verkkolehdessä ja Kumman rakas -antologiassa (Osuuskumma, 2012), ja osa on ennen julkaisemattomia.

Jussi Katajalan (s. 1974) historialliset novellit vievät lukijansa niin antiikin Kreikan jylhiin maisemiin, viikinkien kauppalaivoille kuin melkein autiolle saarellekin. Kokoelman kantavia teemoja ovat kekseliäisyys, kostaminen ja sodankäynti. Mukaan mahtuu höysteeksi hienoinen aavistus romantiikkaakin. Katajala tekee huolellista taustatutkimusta novelleihinsa ja saa historian taianomaisesti herämään henkiin. Asiantuntevalla otteellaan hän kuljettaa lukijansa menneisyyteen halki palatsien ja majatalojen aina meren syvyyksiin asti.

Leonardon röyhkeys ja itsevarmuus huvitti sulttaania, joten hän lupasi tälle työpajan, apumiehiä ja kaikki tarvittavat materiaalit ihmeaseen kehittämiseen. Jos tulosta ei kuitenkaan syntyisi viikossa, Leonardo menettäisi päänsä.

Jussi Katajala on espoolainen spekulatiivisen fiktion saralla ansioitunut novellisti. Hänen tuotantoaan on julkaistu useissa eri antologioissa ja lehdissä, ja maineikkaassa Atorox-kisassa hän on sijoittunut monesti kymmenen parhaan joukkoon.

OSTA PAINETTU:
(loppuunmyyty)

OSTA E-KIRJA:
Elisa-Kirja
Aavetaajuus

Lue myös, miten luet Osuuskumman e-kirjoja Amazon Kindle -lukijalla!

Jussi Katajala: Leonardon rasia ja muita historiallisia tarinoita
ISBN 978-952-6642-04-8 nid.
ISBN 978-952-6642-05-5 ePub

Arvostelut:
Eniten minua kiinnostaa tie
Taikakirjaimet