Entä jos todella saisimme kaiken mitä toivomme? Kesän psykedeelisin avioeroromaani pohtii valintojen merkitystä - Osuuskumma

Vesa Sisätön Valot Näsinneulan yllä on absurdi ja hyväntahtoinen romaani ihmisten halujen sekoittamasta maailmasta.

”Tämä kaikki… sekasotku, Delta, miksi sitä kutsuukaan… on meidän ristiriitaisten toiveidemme samanaikaisen toteutumisen aiheuttama kaaos. Tajuatko? Me kaikki toivomme sisimmissämme, että elämä antaisi meille tiettyjä asioita, meillä on tavoitteita ja haluja. Ja sitten kun ne kaikki toteutuvat kerralla, tuloksena on jotain hyvin outoa ja mutkikasta. Kaaos… ”

Helsinki on jäänyt veden alle, Tampereesta on tullut Suomen pääkaupunki ja Antarktis on asutetettu. Kadunkulmissa näkyy Seisoskelijoita, ja kasvava joukko ihmisiä herää aamuisin varmana sisäisestä intiaaniudestaan. Syyskuun 14. päivänä Joonas huomaa, että toinen Joonas on ottanut hänen paikkansa vaimon ja tyttären elämässä.

Valot Näsinneulan yllä kertoo avioerosta villin mielikuvituksen ja Pahkasika-vaikutteisen absurdin huumorin kautta. Elokuvan Ihmeellinen on elämä hengessä se leikittelee vaihtoehtoisten elämänkulkujen mahdollisuuksilla.

Vesa Sisättö (s. 1969) on pitkän linjan kirjailija, toimittaja, kirjallisuudentutkija ja scifi-harrastaja. Valot Näsinneulan yllä on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaaninsa.

Kuva: Iiro Törmä

Katso myös Sisätön taannoinen haastattelu Virtuaali-Finnconissa!

Osta Valot Näsineulan yllä sähköisenä Elisa Kirjasta tai Ellibsistä taikka painettuna Osuuskumman verkkokaupasta:

 

Vesa Sisättö: Valot Näsinneulan yllä
978-952-7382-04-2 nidottu
978-952-7382-05-9 ePub
978-952-7382-06-6 ePub+drm
Kansi: Jani Laatikainen
301 s.
Ilmestyy heinäkuussa 2020
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!