Entä jos pelinappulana olisikin terveys?

”Minä luulin, että kaikkea tässä maailmassa voi hallita, mutta yhtäkkiä joku onkin alkanut viskoa noppia mihin sattuu.”

Adeno kansi

Kansi: Stephen Caissie

Carcassonne, Tamsk, Powball ja Centipede. Aava tietää kaiken peleistä. Hän on omistanut niille elämänsä ja koko talonsa alakerran, vaikka pelaaminen on mennyt muodista jo vuosikymmeniä sitten. Huijauskoodien ja strategioiden tunteminen ei kuitenkaan auta, jos huomaa olevansa mukana pelissä, jossa panoksena on oma ja ystävien terveys.

”En tahdo ajatella nenää, kurkkua ja muita tylsiä ruumiinosia. Yhteiskunnan tehtävä on pitää sellaisista huolta, jotta minun ei tarvitse murehtia niitä.”

Adeno vie lukijan 2050-luvun Helsinkiin ja sieltä kauas pohjoiseen hyytävän kylmyyden keskelle, aikaan, jolloin kaikki ovat terveitä ja pitkäikäisiä… ainakin niin kauan kuin noudattavat sääntöjä.

Maija Haavisto (s. 1984) on Amsterdamissa asuva helsinkiläiskirjailija, jolta on julkaistu aiemmin neljä tietokirjaa ja viisi romaania terveyden ja lääketieteen alalta. Hänen tieteisnovellejaan on julkaistu useissa lehdissä ja antologioissa. Adeno on hänen ensimmäinen romaanimittainen scifitarinansa. Hän kirjoittaa mielellään myös runoja, raapaleita ja näytelmätekstejä – nekin usein ihmiskehon ihmeellisyyksiä sivuten.

 
Maija Haavisto: Adeno
ISBN 978-952-6642-71-0 nid.
ISBN 978-952-6642-72-7 ePub.
274 s. | Julkaisu: syyskuu 2016

Osta painettu kirja:

Osta e-kirja: Elisa kirja

Kommentointi on suljettu.